Przepis i sposób przygotowania na: Trufelki chałwowo-kokosowe z markiz chałwowych
Kroki postępowania
Olej rozpuścić w niewielkim garnuszku i przelać o ciastek.
Całość dokładnie wymieszać, a następnie połączyć z wiórkami kokosowymi i syropem/miodem (wg smaku).
(Ciągle używałam malaksera, ale można ręcznie.)
![Krok 1 - Trufelki chałwowo-kokosowe z markiz chałwowych foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/trufelki-chalwowo-kokosowe-z-markiz-chalwowych1-2.jpg)
Z ciasta uformować kulki wielkości orzecha włoskiego.
Gotowe - przechowywać w temperaturze pokojowej w szczelnie zamkniętym pojemniku.
![Krok 2 - Trufelki chałwowo-kokosowe z markiz chałwowych foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/trufelki-chalwowo-kokosowe-z-markiz-chalwowych2-2.jpg)
Decydując się na całe pokrycie - polewy przygotujcie z 5 razy więcej.
Ewentualnie wystarczy roztopić czekoladę.
![Krok 3 - Trufelki chałwowo-kokosowe z markiz chałwowych foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/trufelki-chalwowo-kokosowe-z-markiz-chalwowych3-2.jpg)