Przepis i sposób przygotowania na: Truskawkowa fantazja
Kroki postępowania
Białka ubijam na sztywno z odrobiną soli, dodaję stopniowo cukier i dalej ubijam. Jak cukier się rozpuści dodaję żółtka po jednym i mieszam już delikatnie mikserem i wyłączam go. Mąkę przesiewam i dodaję stopniowo i mieszam drewnianą łyżką od spodu delikatnie.
![Krok 1 - Truskawkowa fantazja foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/truskawkowa-fantazja13-2.jpg)
![Krok 2 - Truskawkowa fantazja foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/truskawkowa-fantazja14-2.jpg)
Galaretkę rozpuszczam w gorącej wodzie i jak zacznie lekko tężeć wylewam ją na truskawki. Wstawiam do lodówki.
![Krok 3 - Truskawkowa fantazja foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/truskawkowa-fantazja15-2.jpg)
Śmietanę schłodzoną ubijam na na prawie sztywno.Galaretkę rozpuszczam w wodzie gorącej i studzę. Jak będzie zimna ale jeszcze płynna dolewam ją stopniowo do śmietany i cały czas miksuję.Wylewam śmietanę na biszkopty.Wstawiam do lodówki
Żelatynę namaczam w łyżce wody, dodaję 1/4 szklanki gorącej wody i rozpuszczam.Przestudzoną żelatynę ale płynną dodaje do musu truskawkowego. Do musu dodaję łyżkę jogurtu, i mieszam , potem kolejną łyżką i całość dolewam do jogurtu. Mieszam i wylewam na ciasto, i do lodówki wstawiam.
![Krok 4 - Truskawkowa fantazja foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/truskawkowa-fantazja16-2.jpg)
Śmietanę kremówkę ubijam z fixem. Żelatyną rozpuszczam w 6 łyżkach gorącej wody i przestudzoną dolewam do musu z truskawek . Jak zacznie tężec wylewam na ciasto. Dekoruję śmietaną i truskawkami.
![Krok 5 - Truskawkowa fantazja foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/truskawkowa-fantazja17-2.jpg)
![Krok 6 - Truskawkowa fantazja foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/truskawkowa-fantazja18-2.jpg)