Przepis i sposób przygotowania na: Truskawkowa pianka z kremem czekoladowym, czyli ptasie mleczko z 4 składników
Kroki postępowania
Galaretki należy rozpuścić w 700 ml gorącej wody, pozostawić do ostudzenia i schłodzić w lodówce (nie mogą zgęstnieć).
Śmietankę ubić na sztywno i nadal miksując - cienkim strumykiem wlać zimne galaretki.
![Krok 1 - Truskawkowa pianka z kremem czekoladowym, czyli ptasie mleczko z 4 składników foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/truskawkowa-pianka-z-kremem-czekoladowym-czyli-ptasie-mleczko-z-4-skladnikow-1-2.jpg)
![Krok 2 - Truskawkowa pianka z kremem czekoladowym, czyli ptasie mleczko z 4 składników foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/truskawkowa-pianka-z-kremem-czekoladowym-czyli-ptasie-mleczko-z-4-skladnikow-2-2.jpg)
Całość wstawić do lodówki - do całkowitego stężenia, najlepiej na całą noc.
![Krok 3 - Truskawkowa pianka z kremem czekoladowym, czyli ptasie mleczko z 4 składników foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/truskawkowa-pianka-z-kremem-czekoladowym-czyli-ptasie-mleczko-z-4-skladnikow-3-2.jpg)
(Dodatkowo wierzch obsypałam wiórkami kokosowymi.)
![Krok 4 - Truskawkowa pianka z kremem czekoladowym, czyli ptasie mleczko z 4 składników foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/truskawkowa-pianka-z-kremem-czekoladowym-czyli-ptasie-mleczko-z-4-skladnikow-4-2.jpg)