Przepis i sposób przygotowania na: Truskawkowo- czereśniowe crumble
Kroki postępowania
![Krok 1 - Truskawkowo- czereśniowe crumble foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/truskawkowo-czeresniowe-crumble1-2.jpg)
Na spód przygotowanych kokilek wykładamy truskawki. Na truskawki dajemy czereśnie. Owoce lekko ugniatamy.
![Krok 2 - Truskawkowo- czereśniowe crumble foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/truskawkowo-czeresniowe-crumble2-2.jpg)
Deser pieczemy około 25 minut w 180°C. Przed podaniem posypujemy delikatnie cukrem pudrem. Dekorujemy świeżymi owocami.
![Krok 3 - Truskawkowo- czereśniowe crumble foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/truskawkowo-czeresniowe-crumble3-2.jpg)
Czekoladę kroimy w kostkę.
Mąkę przekładamy do miski. Dokładamy do niej cukier, otręby oraz masło. W palcach wyrabiamy składniki, aż powstanie kruszonka.
![Krok 4 - Truskawkowo- czereśniowe crumble foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/truskawkowo-czeresniowe-crumble4-2.jpg)
Tak przygotowaną posypkę wykładamy na owoce.
![Krok 5 - Truskawkowo- czereśniowe crumble foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/truskawkowo-czeresniowe-crumble5-2.jpg)