Przepis i sposób przygotowania na: Truskawkowo-śmietankowe ciasto
Kroki postępowania
![Krok 1 - Truskawkowo-śmietankowe ciasto foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/truskawkowo-smietankowe-ciasto1-2.jpg)
![Krok 2 - Truskawkowo-śmietankowe ciasto foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/truskawkowo-smietankowe-ciasto2-2.jpg)
![Krok 3 - Truskawkowo-śmietankowe ciasto foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/truskawkowo-smietankowe-ciasto3-2.jpg)
![Krok 4 - Truskawkowo-śmietankowe ciasto foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/truskawkowo-smietankowe-ciasto4-2.jpg)
![Krok 5 - Truskawkowo-śmietankowe ciasto foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/truskawkowo-smietankowe-ciasto5-2.jpg)
![Krok 6 - Truskawkowo-śmietankowe ciasto foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/truskawkowo-smietankowe-ciasto6-2.jpg)
![Krok 7 - Truskawkowo-śmietankowe ciasto foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/truskawkowo-smietankowe-ciasto7-2.jpg)
![Krok 8 - Truskawkowo-śmietankowe ciasto foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/truskawkowo-smietankowe-ciasto8-2.jpg)
![Krok 9 - Truskawkowo-śmietankowe ciasto foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/truskawkowo-smietankowe-ciasto9-2.jpg)
![Krok 10 - Truskawkowo-śmietankowe ciasto foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/truskawkowo-smietankowe-ciasto10-2.jpg)
![Krok 11 - Truskawkowo-śmietankowe ciasto foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/truskawkowo-smietankowe-ciasto11-2.jpg)
![Krok 12 - Truskawkowo-śmietankowe ciasto foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/truskawkowo-smietankowe-ciasto12-2.jpg)
![Krok 13 - Truskawkowo-śmietankowe ciasto foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/truskawkowo-smietankowe-ciasto13-2.jpg)
![Krok 14 - Truskawkowo-śmietankowe ciasto foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/truskawkowo-smietankowe-ciasto14-2.jpg)
![Krok 15 - Truskawkowo-śmietankowe ciasto foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/truskawkowo-smietankowe-ciasto15-2.jpg)
Ciasto odstawiamy do chłodu by śmietanka zastygła.
![Krok 16 - Truskawkowo-śmietankowe ciasto foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/truskawkowo-smietankowe-ciasto16-2.jpg)
jajko | 5 sztuk |
cukier | 5 łyżek |
mąka | 5 łyżek |
proszek do pieczenia | 1 szczypta |
olej | 1 łyżka |
sól | 1 szczypta |
truskawki | 1 kg |
budyń waniliowy | 2 sztuki |
galaretka truskawkowa | 2 sztuki |
woda | 3/4 szklanki do rozp budyni |
woda | 0,5 szklanki do truskawek |
cukier | 2 łyżki do smaku |
śmietana 30% | 0,5 litra |
cukier puder | 1 łyżka |
Żelatyna wieprzowa Prymat | 4 łyżeczki |
woda | 1/3 szklanki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: