Przepis i sposób przygotowania na: Truskawkowy raj
Kroki postępowania
Zalewamy wrzątkiem i mieszamy do rozpuszczenia.
Do kielicha wkładamy truskawki umyte ( 15 szt. zostawiamy do udekorowania ciasta ) i zalewamy je rozpuszczoną gorącą galaretką. Blenderujemy koło 5 minut .
Bierzemy papier do pieczenia spinamy go zszywaczem –rogi aby nam powstał środek do blaszki .
Wkładamy w blaszkę i układamy biszkopty okrągłe gęsto i ciasno.
![Krok 1 - Truskawkowy raj foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/truskawkowy-raj1-2.jpg)
![Krok 2 - Truskawkowy raj foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/truskawkowy-raj2-2.jpg)
![Krok 3 - Truskawkowy raj foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/truskawkowy-raj3-2.jpg)
![Krok 4 - Truskawkowy raj foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/truskawkowy-raj4-2.jpg)
W pozostałym mleku rozrabiamy trzy budynie śmietankowe i dodajemy do gotującego się mleka , mieszamy do zgęstnienia.
biszkopty i zalewamy gorącym budyniem i do lodówki znowu na jakąś godzinę.
![Krok 5 - Truskawkowy raj foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/truskawkowy-raj5-2.jpg)
Kroimy truskawki na pół i dekorujemy nasze ciacho .znowu do lodówki do schłodzenia najlepiej na noc zostawić .
![Krok 6 - Truskawkowy raj foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/truskawkowy-raj6-2.jpg)