Przepis i sposób przygotowania na: Truskawkowy tort z mchem
Kroki postępowania
Przygotowujmy krem do obłożenia tortu. Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem, dodajemy fix do śmietany. Cały tort okładamy kremem.
jajko | 7 szt |
cukier | 3/4 szklanki |
mąka pszenna | 1,5 szklanki |
mąka ziemniaczana | 3 łyżki |
proszek do pieczenia | 1,5 łyżeczki |
sól | 1 szczypta |
mąka krupczatka | 1,5 szklanki |
mąka pszenna | 3/4 szklanki |
jajko | 3 szt |
cukier | 1 szklanka |
olej rzepakowy | 1 1/3 szklanki |
cukier waniliowy | 2 łyżeczki |
proszek do pieczenia | 2,5 łyżeczki |
szpinak mrożony | 450 g |
dżem truskawkowy | 180 ml |
truskawki | 300 g |
serek mascarpone | 200 g |
śmietana 30% | 250 ml |
cukier puder | 1-2 łyżki |
śmietana 30% | 450 ml |
fix do śmietany | 2 opakowania |
cukier puder | 3 łyżki |
truskawki świeże | 500-600 g |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: