Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Tymbaliki

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Mięso

podudzia z kurczaka 2 kg

Warzywa

marchewka 3 sztuki

Przyprawy

sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat szczypta

Inne

jajko 10 sztuk
żelana 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Tymbaliki

Kroki postępowania

1
Zaczynamy od ugotowania podudzi drobiowych w wodzie, po ostygnięciu obieramy mięso z kości i drobno kroimy.
Krok 1 - Tymbaliki foto
2
Jajko gotujemy na twardo, a po ugotowaniu i ostudzeniu kroimy w ćwiarteczki.
Krok 2 - Tymbaliki foto
3
Marchewkę obieramy i gotujemy w wodzie do miękkości, później kroimy ją w półksiężyce.
Krok 3 - Tymbaliki foto
4
Układamy warstwami w małych kubeczkach nasze produkty zaczynając od jajka, następnie marchew i na końcu mięso.
Krok 4 - Tymbaliki foto
5
Żelatynę przygotowujemy zgodnie z etykietą, dodatkowo doprawiamy ją solą oraz pieprzem czarnym i zalewamy nasze tymbaliki, zostawiając je do wystygnięcia.
Krok 5 - Tymbaliki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 16.11.2015 16:03
dobra galaretka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak