Przepis i sposób przygotowania na: Ucierana babka z chałwą.
Kroki postępowania
![Krok 1 - Ucierana babka z chałwą. foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ucierana-babka-z-chalwa.1-2.jpg)
![Krok 2 - Ucierana babka z chałwą. foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ucierana-babka-z-chalwa.2-2.jpg)
![Krok 3 - Ucierana babka z chałwą. foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ucierana-babka-z-chalwa.3-2.jpg)
![Krok 4 - Ucierana babka z chałwą. foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ucierana-babka-z-chalwa.4-2.jpg)
jajko | 3 sztuki |
cukier | pół szklanki |
mąka tortowa | półtorej szklanki |
mąka ziemniaczana | pół szklanki |
masło lub margaryna | 15 dag |
śmietana 12% | 3 łyżki |
chałwa | 10 dag |
proszek do pieczenia | 2 łyżeczki |
Bułka tarta klasyczna Prymat | 1 łyżka |
masło | 1 łyżeczka |
czekolada mleczna | 5 dag |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: