Przepis i sposób przygotowania na: Ucierane ciasto z truskawkami i marcepanem
Kroki postępowania
Miękkie masło wrzucić do miski, wsypać cukier i utrzeć na puszystą jasną masę.
![Krok 1 - Ucierane ciasto z truskawkami i marcepanem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ucierane-ciasto-z-truskawkami-i-marcepanem1-2.jpg)
Następnie dodawać kolejno jajka, po każdym dokładnie ucierając.
![Krok 2 - Ucierane ciasto z truskawkami i marcepanem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ucierane-ciasto-z-truskawkami-i-marcepanem2-2.jpg)
Mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia wsypać do miski, zmiksować na wolnych obrotach.
![Krok 3 - Ucierane ciasto z truskawkami i marcepanem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ucierane-ciasto-z-truskawkami-i-marcepanem3-2.jpg)
Masę przełożyć do tortownicy (średnica 21cm) wyścielonej papierem do pieczenia, wyrównać.
![Krok 4 - Ucierane ciasto z truskawkami i marcepanem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ucierane-ciasto-z-truskawkami-i-marcepanem4-2.jpg)
Truskawki umyć, osuszyć i usunąć szypułki. Przekroić owoce na pół. Marcepan pokroić w kosteczkę. Na wierzchu ciasta rozłożyć owoce
![Krok 5 - Ucierane ciasto z truskawkami i marcepanem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ucierane-ciasto-z-truskawkami-i-marcepanem5-2.jpg)
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec około 45 minut.
Wystudzić na kratce
![Krok 6 - Ucierane ciasto z truskawkami i marcepanem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ucierane-ciasto-z-truskawkami-i-marcepanem6-2.jpg)