Przepis i sposób przygotowania na: Ucierany keks ze śliwkami
Kroki postępowania
![Krok 1 - Ucierany keks ze śliwkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ucierany-keks-ze-sliwkami1-2.jpg)
![Krok 2 - Ucierany keks ze śliwkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ucierany-keks-ze-sliwkami2-2.jpg)
![Krok 3 - Ucierany keks ze śliwkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ucierany-keks-ze-sliwkami3-2.jpg)
![Krok 4 - Ucierany keks ze śliwkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ucierany-keks-ze-sliwkami4-2.jpg)
![Krok 5 - Ucierany keks ze śliwkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ucierany-keks-ze-sliwkami5-2.jpg)
Śliwki smakują nie tylko prosto z drzewa, można zrobić powidła, zapiec pod kruszonką czy dodać do ucieranego ciasta, zawsze smakują idealnie. Tej słodkiej pokusie ulegnie każdy po pierwszym kawałku ciasta. Szybkie i proste do zrobienia.
jajko | 2 sztuki |
mąka tortowa | 30 dag |
cukier | 15 dag |
mleko | 1 szklanka |
masło miękkie | 1/2 kostki |
kwaśna śmietana | 2 łyżki |
sok z cytryny | 1 łyżka |
cukier waniliowy | 1 łyżka |
proszek do pieczenia | 1,5 łyżeczki |
śliwki węgierki | 6-8 sztuk |
cukier puder | do oprószenia |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: