Przepis i sposób przygotowania na: Udziec z indyka pieczony
Kroki postępowania
Udziec z indyka umyć, osuszyć, wykroić kość i posolić mięso.
![Krok 1 - Udziec z indyka pieczony foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/udziec-z-indyka-pieczony1-2.jpg)
Z musztardy, miodu i ziół zrobić marynatę, dokładnie wymieszać.
![Krok 2 - Udziec z indyka pieczony foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/udziec-z-indyka-pieczony2-2.jpg)
Wysmarować mięso marynatą z obu stron.
![Krok 3 - Udziec z indyka pieczony foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/udziec-z-indyka-pieczony3-2.jpg)
Włożyć do lodówki na 5-6 godzin, aby mięso przeszło marynatą.
![Krok 4 - Udziec z indyka pieczony foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/udziec-z-indyka-pieczony4-2.jpg)
Mięso w naczyniu żaroodpornym, przykryte folią aluminiową, włożyć do piekarnika nagrzanego do 180°C. Piec około godziny. Na 10-15 minut przed wyjęciem odkryć folię. Podawać do drugiego dania na ciepło lub na zimno do kanapki.
![Krok 5 - Udziec z indyka pieczony foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/udziec-z-indyka-pieczony5-2.jpg)