Przepis i sposób przygotowania na: Urszulanki
Kroki postępowania
![Krok 1 - Urszulanki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/urszulanki1-2.jpg)
![Krok 2 - Urszulanki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/urszulanki2-2.jpg)
![Krok 3 - Urszulanki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/urszulanki3-2.jpg)
![Krok 4 - Urszulanki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/urszulanki4-2.jpg)
![Krok 5 - Urszulanki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/urszulanki5-2.jpg)
![Krok 6 - Urszulanki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/urszulanki6-2.jpg)
![Krok 7 - Urszulanki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/urszulanki7-2.jpg)
![Krok 8 - Urszulanki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/urszulanki8-2.jpg)
jajko | 3 sztuki |
cukier | 0,5 szklanki |
mąka pszenna | 2 łyżki |
mąka ziemniaczana | 1 łyżka |
proszek do pieczenia | 0,5 łyżeczki |
sól | 1 szczypta |
olej | 1 łyżka |
twaróg zmielony | 0,5 kg |
cukier puder | 2-3 łyżki |
Żelatyna wieprzowa Prymat | 2 łyżeczki |
cukier waniliowy | 2 opakowania |
sok z cytryny | 1-2 łyżeczki |
galaretka cytrynowa | 2 sztuki |
woda | 3 szklanki |
maliny świeże | po 3sztuki na deser |
andrut | po 1 sztuce na deser okrągłe małe wafle |
pierściee, obręcze cukiernicze | 8 sztuk |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: