Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Uszka drobiowo - wołowe

5.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto

mąka pszenna
3 szkl
żółtko jajek
3 szt
woda ciepła
1 szkl
olej
1 szkl
sól do smaku
Sklep Prymat

Farsz

kurczak
1 szt
wołowina
30 dkg
cebula
1 szt
czosnek
2 ząbki
olej
5 łyżek
sól i pieprz
do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Uszka drobiowo - wołowe

Ugotowane mięso z rosołu, najlepiej kurczaka i wołowinę mielimy po oddzieleniu od kości. Posiekaną drobno cebulkę i czosnek podsmażamy lekko na oliwie i dodajemy do mięsa. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem i dokładnie wyrabiamy.

Mąkę z solą i olejem zalewamy stopniowo ciepłą wodą i wyrabiamy ciasto. Po tym, jak odpocznie, cienko rozwałkowujemy, wykrawamy małe koła, nadziewamy farszem, sklejamy i zlepiamy brzegi.

Wrzucamy na wrzątek i gotujemy ok 3 minuty od wypłynięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gacopierz23 28.12.2015 19:39
dobre dla odmiany dla grzybowych
jagoda5913 09.12.2015 00:37
dobry pomysł
KAROLLA87 08.12.2015 22:19
PYCHOTKA, ZWŁASZCZCZA DO BARSZCZYKU :):)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak