Przepis i sposób przygotowania na: Uszka z kapustą i grzybami
Kroki postępowania
Na stolnicę wysypujemy przesianą mąkę, dodajemy szczyptę soli, wlewamy letnią wodę wymieszana z jajkiem i olejem, zagniatamy ciasto.
mąka pszenna | 1 kilogram |
woda letnia | 2 szklanki |
jajko | 1 sztuka |
żółtko jajek | 1 sztuka |
olej | 1/4 szklanki |
sól | szczypta |
kapusta kiszona | 1 kilogram |
grzyby suszone | 2 garście |
cebula | 2 sztuki |
sól i pieprz | |
olej do smażenia |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: