Przepis i sposób przygotowania na: Walentynkowa sałatka
Kroki postępowania
Mięso pokroić w drobną kostkę i usmażyć na oleju na złoty kolor, doprawić solą i pieprzem. Wyłożyć na talerz, w kształcie serduszka.
![Krok 1 - Walentynkowa sałatka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/walentynkowa-salatka1-2.jpg)
![Krok 2 - Walentynkowa sałatka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/walentynkowa-salatka2-2.jpg)
![Krok 3 - Walentynkowa sałatka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/walentynkowa-salatka3-2.jpg)
![Krok 4 - Walentynkowa sałatka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/walentynkowa-salatka4-2.jpg)
Orzechy uprażyć na suchej patelni, posiekać i rozłożyć na serduszku.
![Krok 5 - Walentynkowa sałatka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/walentynkowa-salatka5-2.jpg)
Buraczki zetrzeć na tartce o dużych oczkach, doprawić solą, pieprzem, cukrem i sokiem z cytryny do smaku. Wyłożyć na orzechy i boki serduszka. Górę posypać ziarenkami granatu i udekorować majonezem.
![Krok 6 - Walentynkowa sałatka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/walentynkowa-salatka6-2.jpg)