Przepis i sposób przygotowania na: Waniliowy deser/krem z budyniu i białego sera
Kroki postępowania
3/4 mleka zagotować, a w reszcie dokładnie rozmieszać proszek budyniowy z cukrem.
Całość połączyć z gotującym się mlekiem i energicznie mieszając - zagotować, a następnie zostawić do przestudzenia.
(Budyń najlepiej studzić pod przykryciem - co jakiś czas mieszając, aby nie powstał "kożuszek".)
![Krok 1 - Waniliowy deser/krem z budyniu i białego sera foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/waniliowy-deserkrem-z-budyniu-i-bialego-sera1-2.jpg)
Całość zmiksować do uzyskania puszystej konsystencji i opcjonalnie schłodzić w lodówce (ale nie jest to konieczne).
![Krok 2 - Waniliowy deser/krem z budyniu i białego sera foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/waniliowy-deserkrem-z-budyniu-i-bialego-sera2-2.jpg)
![Krok 3 - Waniliowy deser/krem z budyniu i białego sera foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/waniliowy-deserkrem-z-budyniu-i-bialego-sera3-2.jpg)
Słomkę ptysiową naprzemiennie z kremem ułożyć w miseczkach/pucharkach.
Deser polać syropem waniliowym i udekorować wg uznania.
![Krok 4 - Waniliowy deser/krem z budyniu i białego sera foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/waniliowy-deserkrem-z-budyniu-i-bialego-sera4-2.jpg)