Przepis i sposób przygotowania na: Wątrobiane kluski na rosole Zewy
Kroki postępowania
![Krok 1 - Wątrobiane kluski na rosole Zewy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/watrobiane-kluski-na-rosole-zewy1-2.jpg)
Wątróbkę dodać do ciasta, wymieszać
![Krok 2 - Wątrobiane kluski na rosole Zewy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/watrobiane-kluski-na-rosole-zewy2-2.jpg)
Masa ma być gęsta.
![Krok 3 - Wątrobiane kluski na rosole Zewy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/watrobiane-kluski-na-rosole-zewy3-2.jpg)
Podawać na gorąco z rosołem i pokrojoną marchewką oraz świeżą natką pietruszki.
![Krok 4 - Wątrobiane kluski na rosole Zewy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/watrobiane-kluski-na-rosole-zewy4-2.jpg)
mąka pszenna | 2 szk |
jajko | 2 |
woda | 1 szk około |
wątróbka drobiowa | 400 g około |
Bułka tarta klasyczna Prymat | 1/2 szk około |
rosół | 3 l |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: