Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

wątróbka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wątróbka 1 kg
sól do smak
mąka 5-6 łyżek
przyprawa uniwersalna do smaku
cebula 3 sztuki
olej

Przepis i sposób przygotowania na: wątróbka

Wątróbkę myjemy. Dzielimy nożem na mniejsze kawałki i obtaczamy w mące. Smażymy na rozgrzanym oleju na patelni z każdej strony.

Cebulę obieramy i kroimy, musimy ja zeszklić na oleju i dodać do wątróbki. Wszytsko dumimy pod przykryciem. Przed podaniem chwile wątróbkę skarapiamy maggy.
Wątróbkę wypłukać i oczyścić z przerostów. Oprószyć każdy kawałek mąką, po czym usmażyć na rozgrzanym oleju (zrumienić). Osobno zeszklić na oleju pokrojoną na półksiężyce i posoloną cebulę. Dodać do wątróbki, chwilkę podusić pod przykryciem. Na koniec skropić wątróbkę maggy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewka1978 12.12.2012 20:52
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak