Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka drobiowa przepis z cebulką i jabłkiem
Wątróbka drobiowa (z indyka) przepis z cebulką i jabłkiem. Żeby danie smakowało wyjątkowo i wyglądało apetycznie wszystkie składnik smażymy osobno. Dopiero na koniec łączymy ja na patelni. Najpierw smażymy wątróbkę, potem cebulkę, po niej jabłka. Danie doprawiamy solą i majerankiem, który świetnie pasuje do wątróbki i do jabłek.
Wątróbka drobiowa przepis z cebulką i jabłkiem:
Oczyszczamy wątróbkę i dzielimy na pół. Wątróbkę obtaczamy w mące, obsmażamy na rozgrzanym oleju na rumiany kolor z obydwu stron, przekładamy na talerz.
Cebulę obieramy, kroimy w pół plastry, smażmy na rozgrzanym oleju, lekko solimy.
Jabłko obieramy, usuwamy gniazda nasienne, kroimy na małe kawałki, dodajemy do cebuli i razem smażmy do momentu aż jabłka będą miękkie.
Dodajemy usmażoną wątróbkę, razem smażmy przez kilka minut, doprawiamy do smaku solą oraz majerankiem.