Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

wątróbka drobiowa w śmietanie

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wątróbka drobiowa
0.5 kg
jabłka
2 szt
cebula
2 szt
mąka
3 łyżki
musztarda
2 łyżki
śmietana kremówka
250 ml
sok z cytryny
2 łyżki
bulion drobiowy
5 łyżek
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
olej
1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: wątróbka drobiowa w śmietanie

Wątróbkę pokrój na cienkie pasy,następnie posól i oprósz mąką.Przysmaż na rozgrzanym oleju.Dodaj posiekaną cebulkę.Wlej bulion.Całość dopraw do smaku ziołami prowansalskimi.Duś kilka minut pod przykryciem.Obrane i starte na tarce jabłka skrop sokiem z cytryny aby nie straciły koloru.Śmietanę wymieszaj z musztardą.Wlej do wątróbki.Do całości dodaj jabłka.Duś przez 5minut do momentu,gdy sos zacznie się gotować.Wątróbkę możesz podawać z bagietkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewka1978 11.05.2012 17:36
w śmietanie nie próbowałam. Ciekawe jak smakuje
eli82 10.05.2012 17:18
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak