Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka drobiowa z gruszką, cebulą i jabłkami
Wątróbka z gruszką? Czemu nie? Smakuje wyśmienicie, bo wątróbka lubi połączenie z owocami. W przepisie, poza gruszkami są jabłka i cebulka, a wszystko doprawione jest majerankiem i pieprzem czarnym.
Kroki postępowania
W rondlu na maśle podsmażyć pokrojone jabłka, gruszki, cebulę, dodać majeranek, przyprawę Kucharek, pieprz czarny - do smaku.
![Krok 1 - Wątróbka drobiowa z gruszką, cebulą i jabłkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/watrobka-drobiowa-z-jablkamigruszkamicebula...1-2.jpg)
Oczyszczoną wątróbkę i obsypaną mąką, usmażyć na gorącym oleju na rumiano z każdej strony, bez soli. Do smaku posypać pieprzem czarnym mielonym.
![Krok 2 - Wątróbka drobiowa z gruszką, cebulą i jabłkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/watrobka-drobiowa-z-jablkamigruszkamicebula...2-2.jpg)
Wątróbkę posolić przed jedzeniem. Wątróbkę podać z duszonymi owocami z cebulą do pieczywa lub z czym się lubi.
Danie smakuje również na zimno - wątróbka jest soczysta i aromatyczna.
![Krok 3 - Wątróbka drobiowa z gruszką, cebulą i jabłkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/watrobka-drobiowa-z-jablkamigruszkamicebula...3-2.jpg)