Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Wątróbka drobiowa z gruszką, cebulą i jabłkami

5.0
(16)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Wątróbka z gruszką, cebulą i jabłkami. Nie od dziś wiadomo, że wątróbka drobiowa świetnia smakuje z owocami. W tym przepisie proponuje połączyć ja z gruszką i jabłkami.

Składniki:

wątróbka drobiowa 70 dag
olej rzepakowy 10 łyżek
masło 2 łyżki
mąka pszenna 1/2 szklanki
cebula 4 sztuki
jabłka 3 sztuki
gruszki 3 sztuki
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżka
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki
Majeranek suszony Prymat 2 łyżeczki
Sól kamienna spożywcza jodowana

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka drobiowa z gruszką, cebulą i jabłkami

Wątróbka z gruszką? Czemu nie? Smakuje wyśmienicie, bo wątróbka lubi połączenie z owocami. W przepisie, poza gruszkami są jabłka i cebulka, a wszystko doprawione jest majerankiem i pieprzem czarnym. 

Kroki postępowania

1

W rondlu na maśle podsmażyć pokrojone jabłka, gruszki, cebulę, dodać majeranek, przyprawę Kucharek, pieprz czarny -  do smaku.

Krok 1 - Wątróbka drobiowa z gruszką, cebulą i jabłkami foto
2

Oczyszczoną wątróbkę i obsypaną mąką, usmażyć na gorącym oleju na rumiano z każdej strony, bez soli. Do smaku posypać pieprzem czarnym mielonym.

Krok 2 - Wątróbka drobiowa z gruszką, cebulą i jabłkami foto
3

Wątróbkę posolić przed jedzeniem. Wątróbkę podać z duszonymi owocami z cebulą do pieczywa lub z czym się lubi.

Danie smakuje również na zimno - wątróbka jest soczysta i aromatyczna.

Krok 3 - Wątróbka drobiowa z gruszką, cebulą i jabłkami foto

Dlaczego warto zrobić na obiad wątróbkę?

- bo jest niedroga

- szybka w przygotowaniu

- możesz ją zrobić na wiele sposobów

- jest zdrowa.

Zobacz inne przepisy na wątróbkę drobiową i wątróbkę wieprzową:

Wątróbka z indyka  |  Wątróbka drobiowa   |   Wątróbka w sosie własnym   |   Wątróbka wieprzowa   |   Wątróbka smażona   |   Wątróbka z jabłkiem   |   Wątróbka gotowana

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 18.05.2016 14:03
Moje smaki... zazdroszczę :)
krokus 18.05.2016 13:42
pyszna propozycja
Ewa Wojtaszko 18.05.2016 13:16
taką wątróbkę ,to ja lubię
ilka01 18.05.2016 13:09
pychota :)
pestka 18.05.2016 13:05
bardzo taką lubię
Pani Domu 18.05.2016 12:18
wygląda bardzo smacznie
Futka 18.05.2016 11:12
Przepyszna propozycja :D
dodi 18.05.2016 10:54
pyszne jedzonko
gosia56 18.05.2016 10:08
pyszne jedzonko;)
Krzysztof15 18.05.2016 09:09
bardzo smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak