Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka na pierzynce z pieczarek
Kroki postępowania
![Krok 1 - Wątróbka na pierzynce z pieczarek foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/watrobka-na-pierzynce-z-pieczarek1-2.jpg)
![Krok 2 - Wątróbka na pierzynce z pieczarek foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/watrobka-na-pierzynce-z-pieczarek2-2.jpg)
Dusimy ją i podsmażamy dosłownie chwilę bo wątróbka drobiowa szybko się robi
![Krok 3 - Wątróbka na pierzynce z pieczarek foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/watrobka-na-pierzynce-z-pieczarek3-2.jpg)
Wkładamy do garnuszka i dusimy , smażymy na maśle klarowanym.
Kiedy nam się poddusi podlewamy winem, octem winnym .
Nie ma co się martwić wyparuje nam i powstanie słodkawo - Ostrawy sosik .
Gotujemy ryż 2 woreczki starczy dla 4 osób.
Podajemy wątróbkę na pierzynce z pieczarek do tego warzywa słodko ostre i ryż.
Obiad gotowy pycha.
![Krok 4 - Wątróbka na pierzynce z pieczarek foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/watrobka-na-pierzynce-z-pieczarek4-2.jpg)