Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka wieprzowa smażona
Wątróbka wieprzowa to niedrogi posiłek. Jak ją przyrządzić, aby wątróbka wieprzowa nie stwardniała i była smaczna? jest kilka zasad:
- wątróbkę wieprzową oczyść z błonek;
- pokrojoną wątróbkę wieprzową namocz w mleku, minimum 30 minut;
- mięso osusz, obtocz w mące i smaż na mocno rozgrzanym tłuszczu;
- nie sól wątróbki przed smażeniem!
- wątróbkę najlepiej doprawiać po usmażeniu - solą, świeżo mielonym pieprzem i szczyptą majeranku;
Kroki postępowania
![Krok 1 - Wątróbka wieprzowa smażona foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/watrobka-wieprzowa-smazona1-2.jpg)
![Krok 2 - Wątróbka wieprzowa smażona foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/watrobka-wieprzowa-smazona2-2.jpg)
![Krok 3 - Wątróbka wieprzowa smażona foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/watrobka-wieprzowa-smazona3-2.jpg)
![Krok 4 - Wątróbka wieprzowa smażona foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/watrobka-wieprzowa-smazona4-2.jpg)
![Krok 5 - Wątróbka wieprzowa smażona foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/watrobka-wieprzowa-smazona5-2.jpg)
![Krok 6 - Wątróbka wieprzowa smażona foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/watrobka-wieprzowa-smazona6-2.jpg)