Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Wątróbka z żurawiną i jabłkiem

5.0
(17)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 50 dag
cebula biała 2 sztuki
jabłka 2 sztuki
żurawina 3 łyżki
Sól kamienna spożywcza jodowana 1/2 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka z żurawiną i jabłkiem

Wątróbkę myjemy obieramy z błonek kroimy na pół. Wątróbkę dajemy na sitko odsączamy.
Następnie wątróbkę posypujemy pieprzem i obtaczamy w mące.

Na patelni rozgrzewamy olej i wątróbkę, smażymy aż zmieni kolor, następnie dodajemy cebulę pokrojoną w pióra i pokrojone jabłko w cząstki. Po chwili dodajemy żurawinę i chwilę jeszcze dusimy najlepiej pod przykryciem. Pod koniec smażenia dodajemy majeranek.

Przed podaniem posypujemy solą. Podajemy na ciepło z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty.


PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 05.03.2014 12:05
super połączenie
olkaaa 01.12.2013 09:34
chętnie zrobię
gusia1000 14.11.2013 19:39
Smaczna taka.
okrysia 14.11.2013 16:38
SMACZNE TO!
ONY_za_kare 14.11.2013 12:10
nie przepadam za wątróbką, ale takiego połączenia chciałbym spróbować :)
mysza75 13.11.2013 15:15
jakie to dobre, uwielbiam połączenie wątróbki z żurawiną
Alex_M 13.11.2013 11:09
jeszcze takiej nie próbowałam, ciekawe :)
gosia56 13.11.2013 09:56
bardzo dziękuję za miłe komentarze ;)a tak podana wątróbka ma bardzo dobry smak
adelajda 13.11.2013 07:59
dobre połączenie :)
fotoviderek 13.11.2013 07:16
Super rarytasik :)
Lis 12.11.2013 22:41
Bardzo smakowicie zapowiadająca się wątróbka:)
Róża1 12.11.2013 21:29
ale świetny pomysł Gosiu !!!!
w mojej kuchni 12.11.2013 20:50
takie smaki to lubię..

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak