Przepis i sposób przygotowania na: Węgorz duszony w sosie śmietanowym z purée pietruszkowym i solirodem
Kroki postępowania
Nałożyć wszystko na talerz.
wegorz | 1 mały |
mąka pszenna | do obtoczenia |
Pieprz czarny Prymat w młynku | |
cebula | 1 mała |
czosnek | 2 ząbki |
oliwa | 2 łyżki |
masło | 1 łyżka |
koperek | 2 gałązki |
pietruszka zielona | 2 gałązki |
sok z cytryny | 1 łyżeczka |
pietruszka | 0,5 kg |
mleko | 1,5 szklanki |
masło | 100 g |
sól | |
tymianek | 1 gałązka |
soliród | 1 garść |
śmietana 12-procentowa | 150 (do gotowania) |
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: