Przepis i sposób przygotowania na: Wielkanocne Tiramisu
Kroki postępowania
Pieczemy 30 minut w 170 stopniach, do tzw suchego patyczka.
![Krok 1 - Wielkanocne Tiramisu foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/wielkanocne-tiramisu1-2.jpg)
Studzimy i przekrawamy poziomo na pół.
![Krok 2 - Wielkanocne Tiramisu foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/wielkanocne-tiramisu2-2.jpg)
Do żelatyny wlewamy zimną wodę, aż napęcznieje. Podgrzewamy do całkowitego rozpuszczenia.
Śmietanę ubijamy na sztywno. Dolewamy rozpuszczoną i wystudzoną żelatynę
![Krok 3 - Wielkanocne Tiramisu foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/wielkanocne-tiramisu3-2.jpg)
Wykładamy pół naszej masy śmietankowej, wyrównujemy
i posypujemy kakao.
![Krok 4 - Wielkanocne Tiramisu foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/wielkanocne-tiramisu4-2.jpg)
![Krok 5 - Wielkanocne Tiramisu foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/wielkanocne-tiramisu5-2.jpg)
Przykładamy szablon z zajączkiem i posypujemy kakao.
![Krok 6 - Wielkanocne Tiramisu foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/wielkanocne-tiramisu6-2.jpg)