Przepis i sposób przygotowania na: Wielkanocny zajączek-serniczek na zimno
Kroki postępowania
Upieczony biszkopt studzimy.
Gotowy przekrawamy na dwie równe części. W ten sposób otrzymujemy 2 półkola, które przełożymy kajmakowym sernikiem.
![Krok 1 - Wielkanocny zajączek-serniczek na zimno foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/wielkanocny-zajaczek-serniczek-na-zimno1-2.jpg)
![Krok 2 - Wielkanocny zajączek-serniczek na zimno foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/wielkanocny-zajaczek-serniczek-na-zimno2-2.jpg)
![Krok 3 - Wielkanocny zajączek-serniczek na zimno foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/wielkanocny-zajaczek-serniczek-na-zimno3-2.jpg)
Zastygnięty torcik stawiamy pionowo. W odległości około 1/3 od początku wycinamy trójkątny kawałek ciasta. Dzięki temu otrzymujemy głowę oraz tułów zajączka.
Mając gotowy zarys zajączka przystępujemy do jego dekoracji.
![Krok 4 - Wielkanocny zajączek-serniczek na zimno foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/wielkanocny-zajaczek-serniczek-na-zimno4-2.jpg)
Schłodzoną śmietankę ubijamy. Do ubitej dodajemy cukier do smaku. Na koniec wlewamy ciepłą żelatynę. Całość dokładnie miksujemy. Śmietankę wylewamy na przygotowane ciasto. Nożem gładzimy całość. Ze śmietanki formujemy także ogonek. Z daktyla formujemy oczka i przyklejamy. Całość oprószamy wiórkami kokosowymi i odstawiamy do lodówki by śmietanka stężała.
Z kartki wycinamy uszy i nosek. Przed podaniem wpinamy w króliczka. Wokół posypujemy waflowymi wiórkami. Podajemy!
![Krok 5 - Wielkanocny zajączek-serniczek na zimno foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/wielkanocny-zajaczek-serniczek-na-zimno5-2.jpg)