Marchewki umyć,oskrobać i pokroić na mniejsze kawałki.Banana obrać ze skórki i podzielić na mniejsze części.Pomarańczę i mandarynki obrać ze skórek i podzielić na cząstki.Jabłko i gruszki pozbawić gniazd nasiennych i pokroić na mniejsze kawałki(nie obierałam jabłka i gruszek ze skórek,bo w skórce jest dużo witamin,sokowirówka poradzi sobie bez problemu ze skórką,a może uda się nieco witamin z pozostawionych skórek wycisnąć). Uruchomić sokowirówkę.Wszystkie owoce kolejno wkładać do zbiornika sokowirówki,by sokowirówka stopniowo przerabiała je na sok.Wyciśnięty i zebrany w kubku sok zamieszać i można zabierać się do jego sączenia.Przygotowany sok wypijać najlepiej od razu,ewentualnie przechowywać do 1 dnia w lodówce.
Sok ma przyjemny,intensywny kolor i smak.Porcja takiego soku z pewnością wyjdzie nam na zdrowie,przecierowe soki,zwłaszcza te domowe,świetnie wpływają na urodę,wspomagają odporność,oczyszczają organizm z toksyn.Soki przecierowe to bogactwo witamin, źródło energii, dawka pożywnych dla zdrowia wartości.A takie soki zrobione domowym sposobem,samodzielnie są najlepsze,bo nie zawierają prócz owoców żadnych innych dodatków,ulepszaczy, konserwantów,są naturalnie słodkie, niczym dodatkowo nie dosładzane.