Przepis i sposób przygotowania na: wieniec z cynamonem i p
Kroki postępowania
4 szklanki mąki pszennej
1 łyżka soli
1 szklanka ciepłego mleka
30 g świeżych drożdzy
60 g roztopionej margaryny
2 żółtka jaj
2 łyżki cukru
Nadzienie wianka:
100 g roztopionej margaryny
4 łyżki cukru
1 opakowanie cynamonu Prymat
płatki migdałowe
Mleko podgrzewamy ,dodajemy do niego cukier i wykruszamy drożdże.
Mieszamy, a następnie odstawiamy do podrośnięcia.
Do miski wsypujemy mąkę , sól, dodajemy żółtka i roztopioną margarynę . Wlewamy podrośnięty rozczyn.
![Krok 1 - wieniec z cynamonem i p foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/wieniec-z-cynamonem-i-p7-2.jpg)
![Krok 2 - wieniec z cynamonem i p foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/wieniec-z-cynamonem-i-p4-2.jpg)
![Krok 3 - wieniec z cynamonem i p foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/wieniec-z-cynamonem-i-p5-2.jpg)
Każdą wałkujemy na prostokątne placki o grubości około 1 cm.
![Krok 4 - wieniec z cynamonem i p foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/wieniec-z-cynamonem-i-p6-2.jpg)
![Krok 5 - wieniec z cynamonem i p foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/wieniec-z-cynamonem-i-p2-2.jpg)
![Krok 6 - wieniec z cynamonem i p foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/wieniec-z-cynamonem-i-p3-2.jpg)
Przekładamy na posmarowaną margaryną i odsypaną mąką blaszkę
![Krok 7 - wieniec z cynamonem i p foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/wieniec-z-cynamonem-i-p1-2.jpg)
Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni C.
Warkocze pieczemy 20 - 25 minut .
![Krok 8 - wieniec z cynamonem i p foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/wieniec-z-cynamonem-i-p0-2.jpg)