Przepis i sposób przygotowania na: Wieżyczki z fioletowych ziemniaków
Kroki postępowania
Fioletowe ziemniaki gotujemy w dobrze osolonej wodzie z dodatkiem soku z cytryny. Zwykłe ziemniaki oczywiście bez dodatku soku.
Ugotowane, odlane ciepłe ziemniaki przecinamy przez praskę, doprawiamy solą, pieprzem, przyprawą gyros-kebab i octem balsamicznym. Odstawiamy do przestygnięcia.
Opłukaną i lekko osuszoną zieleninę rozdrabniamy z ząbkami czosnku, solą i pieprzem. Pod koniec dodajemy pokrojone plasterki imbiru i odrobinę oliwy.
![Krok 1 - Wieżyczki z fioletowych ziemniaków foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/wiezyczki-z-fioletowych-ziemniakow1-2.jpg)
![Krok 2 - Wieżyczki z fioletowych ziemniaków foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/wiezyczki-z-fioletowych-ziemniakow2-2.jpg)
Cudowna propozycja na pożywne i lekkie śniadanie lub kolację.
![Krok 3 - Wieżyczki z fioletowych ziemniaków foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/wiezyczki-z-fioletowych-ziemniakow3-2.jpg)