Przepis i sposób przygotowania na: Wigilijne pierogi ze śliwką
Kroki postępowania
![Krok 1 - Wigilijne pierogi ze śliwką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/wigilijne-pierogi-ze-sliwka1-2.jpg)
![Krok 2 - Wigilijne pierogi ze śliwką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/wigilijne-pierogi-ze-sliwka2-2.jpg)
![Krok 3 - Wigilijne pierogi ze śliwką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/wigilijne-pierogi-ze-sliwka3-2.jpg)
![Krok 4 - Wigilijne pierogi ze śliwką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/wigilijne-pierogi-ze-sliwka4-2.jpg)
Ugotowane odcedzamy. Porcjujemy, polewamy rozpuszczonym masłem i posypujemy cukrem z cynamonem.
![Krok 5 - Wigilijne pierogi ze śliwką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/wigilijne-pierogi-ze-sliwka5-2.jpg)
mąka | 2 szklanki |
woda ciepła | 0,5-3/4 szklanki |
olej | 1 łyżka |
sól | 1 szczypta |
proszek do pieczenia | 1 szczypta |
suszone śliwki kalifornijskie | 250-300 gram |
masło | 2-3 łyżki |
cukier | 2 łyżki |
cynamon Prymat | 1 łyżeczka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: