Przepis i sposób przygotowania na: Wigilijny sos grzybowy
Sos grzybowy to uniwersalny dodatek do wielu dań, nie tylko wigilijnych. Podaj go do gołąbków, schabu pieczonego, kopytek, klusek śląskich czy placków ziemniaczanych.
Kroki postępowania
![Krok 1 - Wigilijny sos grzybowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/wigilijny-sos-grzybowy1-2.jpg)
![Krok 2 - Wigilijny sos grzybowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/wigilijny-sos-grzybowy2-2.jpg)
![Krok 3 - Wigilijny sos grzybowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/wigilijny-sos-grzybowy0-2.jpg)
Wigilijny sos grzybowy jest przygotowany z leśnych grzybów suszonych. Dzięki temu ma niezwykły aromat i smak.
grzyby suszone | 10 sztuk |
cebula | 1 sztuka |
śmietana | 100 mililitrów |
woda | 100 mililitrów |
Ziele angielskie całe Prymat | 3 sztuki |
sól | do smaku smaku |
Pieprz czarny mielony Prymat | do smaku smaku |
Liść laurowy suszony Prymat | 1 sztuka |
Sos grzybowy to uniwersalny dodatek do wielu dań, nie tylko wigilijnych. Podaj go do gołąbków, schabu pieczonego, kopytek, klusek śląskich czy placków ziemniaczanych.
Sos grzybowy przyrządź z różnych rodzajów grzybów leśnych - borowików, podgrzybków, kozaków czy maślaków. Będzie bardziej aromatyczny i smaczny.
Sos grzybowy można doprawić szczyptą tymianku suszonego i/lub majeranku.
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: