Przepis i sposób przygotowania na: Winny bigos z suszonymi śliwkami
Kroki postępowania
Grzyby suszone zalewam zimną wodą i zostawiam na noc do namoczenia. Na drugi dzień gotuje grzyby do miękkości około godzinę. Odlewam wodę i kroję na kawałki małe.
Kapustę kiszoną płuczę i kroję na mniejsze kawałki. Przekładam do garnka, wlewam wodę i gotuję do miękkości. Karkówkę dokładnie solę, i obkładam pokrojoną cebulą.Odstawiam na dwie godziny w brytfannie. Wlewam odrobinę oliwy i smażę na wolnym ogniu około godzinę , podlewając wodą od czasu do czasu.
![Krok 1 - Winny bigos z suszonymi śliwkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/winny-bigos-z-suszonymi-sliwkami1-2.jpg)
![Krok 2 - Winny bigos z suszonymi śliwkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/winny-bigos-z-suszonymi-sliwkami2-2.jpg)
![Krok 3 - Winny bigos z suszonymi śliwkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/winny-bigos-z-suszonymi-sliwkami3-2.jpg)
![Krok 4 - Winny bigos z suszonymi śliwkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/winny-bigos-z-suszonymi-sliwkami4-2.jpg)
![Krok 5 - Winny bigos z suszonymi śliwkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/winny-bigos-z-suszonymi-sliwkami5-2.jpg)
![Krok 6 - Winny bigos z suszonymi śliwkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/winny-bigos-z-suszonymi-sliwkami6-2.jpg)