Przepis i sposób przygotowania na: Wiosenna przekąska
Wyjąć ser na deskę lub stolnicę i wałkiem rozwałkować go formując prostokąt.
Pieczarki obrać, drobno posiekać, włożyć na patelnię,lekko osolić i smażyć do odparowania wody. Do pieczarek włożyć serki topione, i dokładnie wymieszać ciągle podgrzewając.Ja serki się roztopią zawartość patelni przełożyć do miseczki.Jajka ugotowane na twardo i ogórki konserwowe pokroić w drobną kostkę,natkę umyć i posiekać,wszystko wymieszać ,doprawić solą i pieprzem do smaku.
Farsz wyłożyć na ser,zwinąć jak roladę,zawinąć w folię i wstawić do lodówki najlepiej na całą noc.
Szczypior umyć,posiekać wyłożyć nim półmisek,roladę pokroić w plastry,ułożyć na szczypiorze i podawać jako przekaskę.
Smacznego!