Przepis i sposób przygotowania na: Wiosenna rolada
Kroki postępowania
![Krok 1 - Wiosenna rolada foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/wiosenna-rolada1-2.jpg)
![Krok 2 - Wiosenna rolada foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/wiosenna-rolada2-2.jpg)
![Krok 3 - Wiosenna rolada foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/wiosenna-rolada3-2.jpg)
![Krok 4 - Wiosenna rolada foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/wiosenna-rolada4-2.jpg)
![Krok 5 - Wiosenna rolada foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/wiosenna-rolada5-2.jpg)
jajko | 5 sztuk |
mąka tortowa | 3/4 szklanki |
proszek do pieczenia | 1/2 łyzeczki |
cukier | 3 łyżki |
barwnik spożywczy do ciast | opcjonalnie |
śmietana 30% | 350 ml |
serek mascarpone | 250 g |
sok z cytryny | 1 łyżka |
cukier puder | 3 łyżki |
Żelatyna wieprzowa Prymat | 3 łyżeczki |
galaretka agrestowa | 1 sztuka |
wiórki kokosowe | |
wiśnie kandyzowane |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: