Przepis i sposób przygotowania na: Wiosenna surówka z młodej pekinki
Kroki postępowania
Liście kapusty pekińskiej umyć, osuszyć i poszatkować. Grubsze części odłożyć do innej surówki lub zużyć do zupy. Kapustę wrzucić do miski.
![Krok 1 - Wiosenna surówka z młodej pekinki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/wiosenna-surowka-z-mlodej-pekinki1-2.jpg)
Ogórka obrać, przekroić na pół, a następnie w cienkie plasterki.
![Krok 2 - Wiosenna surówka z młodej pekinki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/wiosenna-surowka-z-mlodej-pekinki2-2.jpg)
Jogurt grecki zmieszać z majonezem i sokiem z cytryny. Doprawić cukrem, solą i pieprzem do smaku. Wlać do warzyw i przemieszać.
![Krok 3 - Wiosenna surówka z młodej pekinki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/wiosenna-surowka-z-mlodej-pekinki3-2.jpg)
Rzodkiewki umyć, osuszyć, odciąć końce. Przekroić na pół i pokroić w plasterki. Wrzucić do miski i zamieszać.
![Krok 4 - Wiosenna surówka z młodej pekinki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/wiosenna-surowka-z-mlodej-pekinki4-2.jpg)