Przepis i sposób przygotowania na: Włoski przekładaniec-czyli lasagne w polskim stylu
Kroki postępowania
![Krok 1 - Włoski przekładaniec-czyli lasagne w polskim stylu foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/wloski-przekladaniec-czyli-lasagne-w-polskim-stylu1-2.jpg)
![Krok 2 - Włoski przekładaniec-czyli lasagne w polskim stylu foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/wloski-przekladaniec-czyli-lasagne-w-polskim-stylu2-2.jpg)
![Krok 3 - Włoski przekładaniec-czyli lasagne w polskim stylu foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/wloski-przekladaniec-czyli-lasagne-w-polskim-stylu3-2.jpg)
![Krok 4 - Włoski przekładaniec-czyli lasagne w polskim stylu foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/wloski-przekladaniec-czyli-lasagne-w-polskim-stylu4-2.jpg)
makaron lasagne | 30 dag |
mięso mielone | 45 dag |
cebula biała | 2 sztuki |
papryka czerwona | 1 sztuka |
czosnek | 4 ząbki |
oliwa | 3 łyzki |
pomidory krojone z puszki | 1 puszka |
wino czerwone wytrawne | 50 ml |
koncentrat pomidorowy | 1 łyżka |
mozzarella w kulce | 1 sztuka |
Zioła prowansalskie suszone Prymat | do smaku |
Papryka słodka mielona Prymat | 1/2 łyżeczki |
sól do smaku | |
Pieprz czarny mielony Prymat | do smaku |
masło | 60 g |
mąka pszenna | 50 g |
mleko 3,2% | 1/2 litra |
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat | do smaku |
Pieprz czarny mielony Prymat | do smaku |
Zioła prowansalskie suszone Prymat | do smaku |
natka pietruszki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: