Przepis i sposób przygotowania na: Wyśmienite i pyszne ryżowo-ogórkowe kotlety
przygotowanie:
Ryż ugotowany w zupie ogórkowej (wsypałam za dużo i zupa była za gęsta, więc wykorzystałam nadmiar do kotletów = POLECAM nawet specjalnie ugotować za dużo ryżu w zupie), odcedzić na sitku, u mnie z 5 szklanek ryżu.
Do odcedzonego ryżu w misce wsypać tartą bułkę 4-5 szklanek, jajko (przypraw nie trzeba gdyż zupa była doprawiona), wszystko dobrze ręką wyrobić na gęstą masę.
![Krok 1 - Wyśmienite i pyszne ryżowo-ogórkowe kotlety foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/wysmienite-i-pyszne-ryzowo-ogorkowe-kotlety0-2.jpg)
![Krok 2 - Wyśmienite i pyszne ryżowo-ogórkowe kotlety foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/wysmienite-i-pyszne-ryzowo-ogorkowe-kotlety1-2.jpg)
![Krok 3 - Wyśmienite i pyszne ryżowo-ogórkowe kotlety foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/wysmienite-i-pyszne-ryzowo-ogorkowe-kotlety3-2.jpg)