Przepis i sposób przygotowania na: Zakręcona tarta
Kroki postępowania
Mąkę przesiewamy na miskę. Dokładamy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto. Schładzamy w lodówce około 30 minut i wykładamy nim formę na tarte.
Cukinie kroimy w plastry i obgotowujemy w lekko osolonej wodzie. Odcedzamy.
Cebule kroimy w paski i rumienimy na oleju. Dokładamy do niej pokrojoną w kostkę paprykę czerwoną i zieloną oraz kiełbasę. Smażymy razem do miękkości. Doprawimy.
Tak przygotowane nadzienie wykładamy na ciasto kruche.
![Krok 1 - Zakręcona tarta foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zakrecona-tarta1-2.jpg)
![Krok 2 - Zakręcona tarta foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zakrecona-tarta2-2.jpg)
Tarte wstawiamy do piekarnika na 40 minut (180°).
![Krok 3 - Zakręcona tarta foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zakrecona-tarta3-2.jpg)