Przepis i sposób przygotowania na: Zakwas na żurek
Kroki postępowania
Otręby i płatki przesypać do miski blendera i bardzo dokładnie zmiksować.
![Krok 1 - Zakwas na żurek foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zakwas-na-zurek7-2.jpg)
![Krok 2 - Zakwas na żurek foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zakwas-na-zurek8-2.jpg)
![Krok 3 - Zakwas na żurek foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zakwas-na-zurek9-2.jpg)
![Krok 4 - Zakwas na żurek foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zakwas-na-zurek10-2.jpg)
![Krok 5 - Zakwas na żurek foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zakwas-na-zurek11-2.jpg)
![Krok 6 - Zakwas na żurek foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zakwas-na-zurek12-2.jpg)
otręby żytnie | 2 łyżki |
płatki owsiane | 2 łyżki |
mąka żytnia | 1/2 szklanki |
woda ciepła | 2,5 szklanki |
ziele angielskie | 3 ziarenka |
Liść laurowy suszony Prymat | 3 sztuki |
Pieprz czarny ziarnisty Prymat | 1/4 łyżeczki |
czosnek | 3 ząbki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: