Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekane bataty
Kroki postępowania
Bataty dokładnie szoruję, osuszam. Do miseczki wlewam oliwę, dodaję czosnek sprasowany, sól, bazylię, oregano.
![Krok 1 - Zapiekane bataty foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zapiekane-bataty1-2.jpg)
![Krok 2 - Zapiekane bataty foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zapiekane-bataty2-2.jpg)
![Krok 3 - Zapiekane bataty foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zapiekane-bataty3-2.jpg)
![Krok 4 - Zapiekane bataty foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zapiekane-bataty4-2.jpg)
batat | 2 sztuki |
pomidor | 1 sztuka |
szynka wędzona | 4 plaster |
pomidory suszone Smak | 2 sztuki |
ser feta | 1 do smaku |
natka pietruszki | 1 do smaku |
cebula | 1 sztuka |
oliwa | 4 łyżki |
sól | 1 do smaku |
bazylia | 1/3 łyżki |
oregano | 1/3 łyżeczki |
czosnek | 1 ząbek |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: