Przepis i sposób przygotowania na: ZAPIEKANE NALEŚNIKI ZE SZPINAKIEM,SEREM I PIECZARKAMI
Kroki postępowania
50 g masła podgrzać w małym garnuszku aż się spieni. Jajka,mleko,mąkę,4 szczypty soli i szczyptę pieprzu zmiksować,wlać masło i dodać szczypiorek.Usmażyć naleśniki i odstawić.
![Krok 1 - ZAPIEKANE NALEŚNIKI ZE SZPINAKIEM,SEREM I PIECZARKAMI foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zapiekane-nalesniki-ze-szpinakiemserem-i-pieczarkami1-2.jpg)
20g masło roztopić i wrzucić umyty i osuszony szpinak. Smażyć na dużym ogniu przez 2 minuty, doprawić solą i pieprzem.Odcisnąć wodę i odstawić.
Resztę masła roztopić i dodać pokrojone w plasterki pieczarki i smażyć 2 minuty.Wymieszać ze szpinakiem i dodać starty ser,odstawić.
![Krok 2 - ZAPIEKANE NALEŚNIKI ZE SZPINAKIEM,SEREM I PIECZARKAMI foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zapiekane-nalesniki-ze-szpinakiemserem-i-pieczarkami2-2.jpg)
śmietanę zagotować,dodać 8 szczypt gałki muszkatołowej,2 szczypty soli i jedną pieprzu. Zalać naleśniki śmietaną posypać serem.Piec 20 minut aż ser się zapiecze
![Krok 3 - ZAPIEKANE NALEŚNIKI ZE SZPINAKIEM,SEREM I PIECZARKAMI foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zapiekane-nalesniki-ze-szpinakiemserem-i-pieczarkami0-2.jpg)