Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekane placki kukurydziane
Kroki postępowania
A przygotowania zaczynamy następująco:
Kukurydzę odsączamy z zalewy, przekładamy do rozdrabniacza i miksujemy.
![Krok 1 - Zapiekane placki kukurydziane foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zapiekane-placki-kukurydziane1-2.jpg)
![Krok 2 - Zapiekane placki kukurydziane foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zapiekane-placki-kukurydziane2-2.jpg)
![Krok 3 - Zapiekane placki kukurydziane foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zapiekane-placki-kukurydziane3-2.jpg)
![Krok 4 - Zapiekane placki kukurydziane foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zapiekane-placki-kukurydziane4-2.jpg)
Do miseczki przekładamy jogurt grecki, dodajemy do niego ocet jabłkowy, przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku, posiekany koperek i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i cukrem brzozowym. Wszystko dokładnie mieszamy.
Gotowe placuszki podajemy z przygotowanym sosem.
Życzę smacznego! :)
![Krok 5 - Zapiekane placki kukurydziane foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zapiekane-placki-kukurydziane5-2.jpg)