Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka na cieście drożdżowym
Kroki postępowania
![Krok 1 - Zapiekanka na cieście drożdżowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zapiekanka-na-ciescie-drozdzowym1-2.jpg)
![Krok 2 - Zapiekanka na cieście drożdżowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zapiekanka-na-ciescie-drozdzowym2-2.jpg)
![Krok 3 - Zapiekanka na cieście drożdżowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zapiekanka-na-ciescie-drozdzowym3-2.jpg)
![Krok 4 - Zapiekanka na cieście drożdżowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zapiekanka-na-ciescie-drozdzowym4-2.jpg)
![Krok 5 - Zapiekanka na cieście drożdżowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zapiekanka-na-ciescie-drozdzowym5-2.jpg)
mąka pszenna | 2 szklanki |
otręby pszenne | 1 szklanka |
olej | 2 łyżki |
śmietana 18 proc | 1 łyżka |
woda letnia | 1,5 szklanki |
sól do smaku | |
cukier | 1 łyżeczka |
tłuszcz do formy | |
drożdże | 30 g |
cukinia | 2 szt |
pieczarki | 0,5 kg |
jajko | 3 szt |
ser żółty | 30 dkg |
śmietana 18 proc | 250 ml |
olej do smażenia | |
sól do smaku | |
Zioła prowansalskie suszone Prymat | 3 łyżki |
Pieprz czarny mielony Prymat | do smaku |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: