Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z chorizo
Kroki postępowania
Posypujemy pokrojonymi na połówki oliwkami oraz startym serem. Zapiekamy 20 minut w nagrzanym do 180*c piekarniku.podajemy od razu po wyjęciu z pieca.Dekorujemy zieleniną.
filet z kurczaka | 1/2 kg |
ziemniaki | 6 sztuk |
warzywa mrożone | 45 dag-mieszanka węgierska |
marchewka | 1 sztuki |
pietruszka | 1/2 sztuki |
seler korzeniowy | 1/2 sztuki |
por (biała część) | kawałek |
cebula | 1 sztuka |
chorizo | 15 dag |
oliwki czarne | 10 sztuk |
pomidor | 1 sztuka |
oliwa | 4 łyżki |
parmezan starty | 50 g |
Papryka wędzona słodka mielona Prymat | 1 łyżeczka |
Czosnek niedźwiedzi suszony Prymat | 1 łyżeczka |
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat | do smaku |
Pieprz czarny mielony Prymat | do smaku |
natka kolendry | do dekoracji |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: