Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka ziemniaczana z kalafiorem, boczkiem, beszamelem
Kroki postępowania
Ja użyłam dwóch naczyń glinianych, ale mozna to zrobić w jednym dużym, na dno dajemy część sosu, na to warstwa ziemniaków, kalafior .
filet z kurczaka | 1 szt/mały |
Liść lubczyku suszony Prymat | 2 łyżki |
sól | 3 szczypty |
kolendra mielona | 3 szczypty |
pieprz | 3 szczypty |
cukinia | 4 szt. kwiaty świeże |
ziemniaki | 4 szt/ duże |
marchew | 1 szt |
boczek wędzony | 150 g |
kalafior | 1/3 szt |
sól | 1/2 łyżeczki |
margaryna | 2 łyżki |
mąka | 2 łyżki |
mleko | 500 ml |
lubczyk świeży | 2 łyzki |
Gałka muszkatołowa mielona Prymat | 3 szczypty |
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat | 4 szczypty |
parmezan starty | 4 łyzki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: