Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanki z porem z patelni
Kroki postępowania
Ogórka pokroić w plastry.
![Krok 1 - Zapiekanki z porem z patelni foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zapiekanki-z-porem-z-patelni1-2.jpg)
![Krok 2 - Zapiekanki z porem z patelni foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zapiekanki-z-porem-z-patelni2-2.jpg)
Muszą być zarumienione. Gotowe wyciągamy.
Na każdej zapiekance układamy plasterki ogórka. Smarujemy ketchupem i posypujemy szczypiorkiem.
![Krok 3 - Zapiekanki z porem z patelni foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zapiekanki-z-porem-z-patelni3-2.jpg)
chleb | 4 kromki |
kiełbasa | 1 pętko |
ser żółty | 4 plastry |
por | ok. 5 cm. |
ogórek kiszony | 1 szt. |
serek topiony | do posmarowania kromek |
pomidor | 1 szt. |
olej do smażenia | |
woda | ok. 1 szkl. |
ketchup łagodny | do posmarowania |
szczypiorek | do posypania |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: