Przepis i sposób przygotowania na: Zaplatany drożdżowiec
Kroki postępowania
Połowę mleka podgrzewamy. Dodajemy do niego drożdże, łyżkę cukru oraz mąkę, tyle by uzyskany rozczyn miał konsystencję śmietany.
![Krok 1 - Zaplatany drożdżowiec foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zaplatany-drozdzowiec1-2.jpg)
![Krok 2 - Zaplatany drożdżowiec foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zaplatany-drozdzowiec2-2.jpg)
![Krok 3 - Zaplatany drożdżowiec foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zaplatany-drozdzowiec3-2.jpg)
Gdy ciasto rośnie nie odpoczywamy, ale przygotowujemy nadzienie oraz kruszonkę:)
![Krok 4 - Zaplatany drożdżowiec foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zaplatany-drozdzowiec4-2.jpg)
![Krok 5 - Zaplatany drożdżowiec foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zaplatany-drozdzowiec5-2.jpg)
![Krok 6 - Zaplatany drożdżowiec foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zaplatany-drozdzowiec6-2.jpg)
Składniki kruszonki przekładamy do miski i rozkruszamy je w dłoniach.
![Krok 7 - Zaplatany drożdżowiec foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zaplatany-drozdzowiec7-2.jpg)
Rozwałkowujemy go na prostokąt o wymiarach mniej więcej 30x 40 cm.
Wzdłuż środka rozwałkowane ciasta wykładamy przygotowaną masę serową. Na ser wykładamy pokrojone na mniejsze części brzoskwinie.
![Krok 8 - Zaplatany drożdżowiec foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zaplatany-drozdzowiec8-2.jpg)
![Krok 9 - Zaplatany drożdżowiec foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zaplatany-drozdzowiec9-2.jpg)
![Krok 10 - Zaplatany drożdżowiec foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zaplatany-drozdzowiec10-2.jpg)
![Krok 11 - Zaplatany drożdżowiec foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zaplatany-drozdzowiec11-2.jpg)