Przepis i sposób przygotowania na: Zielona zupinka z cukinii
Kroki postępowania
W garnku zagotowałam bulion - zwykły wywar z kawałka cielęciny z kością i włoszczyzny. Gdy już bulgotał na małym ogniu szybko wrzucałam do niego małe kawałeczki ciasta skubiąc je palcami. Gdy zużyłam ciasto i wywar ponownie się zagotował wyjęłam je łyżką cedzakową na talerz.
![Krok 1 - Zielona zupinka z cukinii foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zielona-zupinka-z-cukinii1-2.jpg)
![Krok 2 - Zielona zupinka z cukinii foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zielona-zupinka-z-cukinii2-2.jpg)
Doprawiłam zupę pieprzami, solą, dorzuciłam ok. 1 łyżki świeżego koperku i jeszcze raz zmiksowałam.
![Krok 3 - Zielona zupinka z cukinii foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zielona-zupinka-z-cukinii3-2.jpg)
![Krok 4 - Zielona zupinka z cukinii foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zielona-zupinka-z-cukinii0-2.jpg)